Sunde hjemmebagte knækbrød

En opskrift på hjemmebagte knækbrød, som kan laves på under 30 minutter, og er en lækker mellemmåltidssnack to-go eller til at have med i madpakken.

Du skal bruge (Til 2 bageplader knækbrød)
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
2½ dl hvedemel
1 dl rugmel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 dl vand
1¼ dl rapsolie eller solsikkeolie

Fremgangsmåde
Start med at røre havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, hvedemel, rugmel, bagepulver og salt sammen. Tilsæt derefter vand og olie, og rør dejen til den er jævn.  Herefter deles dejen i 2 lige store portioner.

Rul de 2 portioner dej ud imellem 2 stykker bagepapir, til de har en ens tykkelse på ca. 2–3 mm over det hele, og læg dem på en bageplade. Skær dejen i firkanter med en kniv eller pizzakniv, og bag knækbrødene ved 180º i 15–20 min., til de er sprøde og letgyldne.

Tag knækbrødene ud af ovnen, og lad dem afkøle på en bagerist. Opbevar knækbrødene i en lufttæt dåse eller bøtte med låg på, så de ikke bliver bløde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top